Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri

Tatlı Patates Eşliğinde Peyman Cevizli Keçi Peyniri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış tatlı patates
  • Yarım su bardağı ufalanmış keçi peyniri
  • 1 adet küçük kırmızı turp
  • 1 su bardağı bebek ıspanak
  • Yarım silme çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım silme çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu Peyman Bahçeden Çiğ İç Kabak Çekirdeği
  • 30 gram Bahçeden Ceviz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Yarım silme çay kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:

Tatlı patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya ekleyin, zerdeçal, karabiber, tuz ve tatlı patatesleri ilave edin, karıştırın. Kapağını kapayın ve tatlı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu tarifte tatlı patates yerine balkabağı kullanabilirsiniz. Bebek ıspanakları yıkayın. Kırmızı turpu yıkayın ve kabuklu şekilde küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaseye bebek ıspanakları, turpları ve keçi peynirini ekleyin. Servis tabağına sotelediğiniz patatesleri, hazırladığınız karışımı yerleştirin. Üzerine kabak çekirdeği ve iri kıyılmış ceviz serperek servis edin. 

"Tatlı patates benim çok geç keşfettiğim bir sebze. Patatesten çok, havuca benzeyen tatlı patates hem A vitamini, hem de yüksek lif içeriği ile dikkat çekiyor. Zerdeçal içerdiği çok özel moleküller nedeniyle vücudunuzdaki iltihaplara karşı savaşır. Zerdeçal, köri baharat karışımına sarı rengini veren baharattır. Hindistan’da binlerce yıldır baharat ve şifalı ot olarak kullanılmaktadır. Ceviz ve kabak çekirdeği kalp dostu sağlıklı yağlar ile doludur."
 
PEYMAN SOSYAL
Bizi sosyal medyada
takip edin